Spring til indhold

Prøv noget nyt i fritiden: Byg noget i stål!

  • af

Går du også med en lille konstruktør i maven? Måske du ofte har lagt mærke til små ting ved huset eller lejligheden, du gerne vil forbedre, eller måske du går og drømmer om at bygge noget ved siden af? Måske du skal gøre det i stål. Læs mere om dette her!

 

Stål er et fantastisk byggemateriale

Stål er godt at bygge noget ud af, fordi det er så formbart, men samtidig har så god en styrke. Det betyder, at man kan bygge nærmest, hvad man vil – og det holder godt! Derudover er stål – modsat træ – helt fri for termitter, råd, insekter eller skimmel – stål forbliver stål, og der vokser eller lever ikke noget på det. Desuden skal man ikke tænke på at pudse og male materialet, som man skal med sølv.

 

Når først du har idéen

Når først du har en idé om, hvad det er, du ønsker at bygge, så skal du begynde at tegne det ned. At have en tegning vil hjælpe dig, når det kommer til konstruktionen. Forsøg at lave tegningen så detaljeret som muligt – der skal være en tegning med udregninger, ikke bare nogle kruseduller! Det er ikke nemt at konstruere noget fra bunden af! Du skal både være kreativ nok til at finde på idéen, matematisk nok til at lave præcise udregninger og god nok med hænderne, når det skal konstrueres.

 

Få hjælp til din stålkonstruktion

Hvis du har svært ved at skridt i processen, kan det være en god idé at få noget hjælp udefra. Det er yderst kompliceret at lave stålkonstruktioner, så der er ingen skam i, hvis du har brug for hjælp. Det kan være du mangler statiske beregninger til stålkonstruktioner. Det kan du f.eks. få hos Calceku ApS. Dette vil give dig en statisk rapport, der bekræfter styrken og konstruktionens deformation, samt en tegning, der kan anvendes til produktion.

Det kan jo være, du også bare er ham eller hende, der har fået en vildt god idé, men har brug for hjælp til at udføre den i praksis – her kan en statisk beregning være enorm brugbar!