Spring til indhold

Er du også træt af lugten af røg?

  • af

De fleste ved det godt allerede. Det er en dårlig idé at begynde at ryge, for det er utroligt vanedannende og svært at stoppe med igen. Rygning er rigtig usundt, og det øger risikoen for en lang række sygdomme senere i livet.

Derudover er det også en meget dyr fornøjelse, som kun bliver dyrere og dyrere efterhånden som afgifterne sættes op. Hvis du, ligesom så mange andre, ønsker at stoppe med at ryge, får du nogle gode grunde og råd herunder.

Der er mange gode grunde til at stoppe med at ryge

Som allerede nævnt er rygning utroligt vanedannende, og det kan være næsten umuligt at komme af med den grimme vane igen. Det er dog på ingen måde ensbetydende med, at man ikke skal gøre et forsøg. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at stoppe med at ryge.

Først og fremmest er det virkelig dyrt at ryge. Hvis du stopper med at ryge, kan du faktisk bytte den daglige pakke smøger ud med en årlig tur sydpå. Derudover skader rygning også bare din generelle sundhed, og det øger risikoen for, at du udvikler lungesygdomme, hjertekarsygdomme eller kræft senere i livet. Du vil også komme til at lugte bedre, hvis du stopper med at ryge.

Røglugten sætter sig nemlig i alting og kan være ganske generende for dine omgivelser. Du lægger måske ikke selv mærke til det, men dit tøj, hår og fingre lugter helt sikkert af røg.

Derfor skal du vælge e-cigaretter

Hvis du har besluttet dig for at stoppe med at ryge, er der flere fremgangsmåder til at lykkes med projektet. Én af de mest effektive er at skifte cigaretterne ud med e-cigaretter. En e-cigaret fungerer ved at en såkaldt e-væske opvarmes og bliver til damp, som efterfølgende inhaleres.

E-væsken fås både med og uden nikotin, og det kan være nødvendigt at starte med en nikotinholdig væske for at gøre overgangen nemmere. Herefter kan man så langsomt nedtrappe nikotinmængden, indtil man til sidst er helt nikotinfri.

Der er mange fordele ved e-cigaretter frem for almindelige cigaretter. Først og fremmest kan du spare mange penge ved at skifte de almindelige smøger ud med en e-cigaret. E-cigaretter er nemlig ikke pålagt de samme gebyrer som almindelige cigaretter.

Med e-cigaretter slipper du desuden også for den ubehagelige lugt af cigaretrøg, og dampen er også generelt mindre generende for dine omgivelser.