Spring til indhold

En polterabend skal fejres ordentligt

  • af

Navnet Polterabend er en sammentrækning af ordet Polter, der betyder at larme og brage og af Abend, der betyder aften. Altså en aften hvor der larmes og buldre. Med tiden er det blevet et begreb for et arrangement, der afholdes inden et bryllup for henholdsvis bruden eller gommen. I 1980’erne blev det for alvor et begreb, der bed sig fast i Danmark som en fast tradition for mange.

Skal være en overraskelse

En af traditionerne ved en Polterabend er, at bruden eller gommen ikke ved hvornår arrangementet finder sted. Altså den person der skal giftes skal overraskes, og er dermed ikke forberedt på, hvad der skal ske på dagen. Typisk afhenter hele selskabet hovedpersonen et overraskende sted. For det er normalt ikke kun en aften man holder, men oftest en hel dag med sjov og måske grænseoverskridende aktiviteter.

 

Mulige aktiviteter

Der er en lang række traditioner for aktiviteter i forbindelse med en Polterabend. Typisk skal der være noget action som eksempelvis faldskærmsudspring, paintball, go-cart, vandski eller andet hvor den pågældende skal overskride nogle grænser. Siden kan der i løbet af dagen ofte blive tid til nogle lidt mere hyggelige aktiviteter.

 

Sjovt tilbehør

Har I planlagt et tema eller noget specifikt, der skal laves til en Polterabend, så er det oplagt at købe sjove effekter til at gøre dagen endnu sjovere. Det kunne være udklædningsudstyr, spil som eksempelvis det populære Beer-pong drikkespil, eller andre sjove ting, der kan bruges i løbet af dagen.

 

Noget med Sex

Meget ofte spiller sex en rolle ved en Polterabend. Nogen vælger at hyre stripper af det modsatte køn end det som hovedersonen har. Men mange køber også effekter, der har med sex at gøre til at have sjov med på dagen. Det kunne være lolittadukker, oppustelige kønsdele i forskellige størrelser, peniser lavet til mange sjove ting som isterninger, sugerør eller en penis hårbøjle.

 

Kunstige bryster og penisbriller

Man kan diskutere om det er sjovt, men det er ihvertfald også populært at iføre bruden eller gommen mærkelige ting. Til herren kunne det være kunstige bryster, der bare ser dumt ud og til kvinderne kunne det være briller lavet som en penis. Det giver under alle omstændigheder opmærksomhed, og folk kan ikke lade være med at trække på smilebåndet.

 

Ekstreme historier

Der har i en periode været tradition for at Polterabends blev mere og mere ekstreme. Altså det galt mest om at bringe bruden eller gommen ud i situationer, der er meget grænseoverskridende. Man har hørt om folk, der er blevet drukket fulde og sat til et fly til Thailand uden returbillet eller efterladt nøgne et meget øde sted. Men de senere år er Polterabend nok mere blevet en dag, der skal være sjov for alle. Også for den pågældende brud eller gom.

 

En trend at rejse væk

I takt med at de grænseoverskridende ting er ved at forsvinde fra Polterabendprogrammet er det blevet stadig mere populært at rejse væk og holde Polterabend. Altså alle deltagere køber en flybillet og der sørges for en billet til hovedersonen, der selvfølgelig stadig skal overraskes. Så bliver der måske festet i flere dage. Men derfor kan man jo stadig godt købe sjov tilbehør, der kan gøre en Polterabend ekstra underholdende.