Spring til indhold

Motion, fitness og sport er sundt

  • af
Kvinde der træner

Det er de fleste, der ved at motion er sundt. Dog er det de færreste der ved hvorfor det er sundt. Motion øger vores fokus, stress faktor, sociale samvær og selvtillid. Når man dyrker motion, øger man pulsen. Ved denne øgning, bliver der frigivet ilt til blodomløbet.

Jo mere ilt blodet får, jo mere cirkulation kan det få, og jo bedre styrker du din krop. Når hjernen får iltet blod, styrker det koncentrationsevnerne og bevægelsesmønsteret. Herved undgår man stive led og muskler.

Hvis du ikke er god til motionscenter bør du træne derhjemme

Dette kan være en rigtig god ide, for dem der hverken har tid, lyst, overskud eller selvtillid nok, til at give det lokale motionscenter et besøg. Med hjemmetræning, er det lige så vigtigt at:

  • Varme godt og grundigt op
  • Dyrk motionen
  • Løb kroppen af
  • Stræk godt ud i hele kroppen

Når man varmer op, gør man kroppen klar til at dyrke motion, hvorefter den kan yde mere. Du reducerer også skadeniveauet. Når du løber kroppen af, bør det foregå i et par minutters lunteløb. Ved udstrækning, fortæller du din krop, at pulsen skal ned igen og du undgår ømme legemer dagen derpå. Hvis du alligevel er øm dagen efter træning, kan du tage en kort løbe eller gåtur. Det handler om at få bevægelse i kroppen.

Kom nemt i form med en crossfitmaskine

Om vinteren, kan det være svært at få sin daglige løbetur eller udendørstræning. Her kan det være en god ide at skaffe sig sin egen crossfitmaskine, som kan stå hjemme ved dig selv. På denne måde, holder du formen og træningen ved lige, så du igen er klar til forår.

En crossfitmaskine, kan hjælpe dig med at røre alle kroppens led og muskler. De fleste af dem, hjælper også med at styrke muskulaturen i kroppen, fordi man bevæger både arme og ben under træningen, og den kan justeres til forskellige sværhedsgrader. På Ronaldo.com kan du finde flere tips og tricks til at holde kroppen ved lige. En crossfitmaskine i hjemmet, hjælper dig med at spare penge til fitnesscenteret.