Spring til indhold

En sund livsstil kræver sunde tænder

  • af
smilende kvinde

Lever du en sund livsstil, bl.a. uden indtagelse af store mængder sodavand eller andre søde sager, er det et godt udgangspunkt for, at dine tænder forbliver sunde og raske. Desværre er det ikke altid så simpelt, da vi alle kan få skavanker i løbet af livet, som ikke er selvforskyldt. Der er dog meget, vi kan gøre for at forebygge disse skavanker.

Pas på dine tænder – de skal holde hele livet

Hvorfor er det så vigtigt, at du passer på dine tænder? Det er der mange årsager til. Én af dem er, at dit smil er en stor del af dit udseende, og det kan være med til at signalere over for andre, om du er velsoigneret eller ej. Derudover kan tandproblemer medføre fysiske smerter og store økonomiske omkostninger, hvis du ikke gør noget ud af at passe på dem. Hvis du f.eks. skærer tænder om natten, slider det på dine tyggeflader. Hvis du gør det over længere tid, kan skaderne blive så store, at du skal have lavet en bro eller en krone, hvilket er en dyr fornøjelse. Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du anskaffer dig en bideskinne. Det er en skinne, der tilpasses dit tandsæt, ved at du først dypper den i kogende vand og derefter sætter den på dine tænder i din overmund. Dette gør du, inden du lægger dig til at sove om aftenen. Dette er et let og billigt alternativ til at komme til at døje med nedslidte tænder senere i livet. Lyder det til, at du har brug for en bideskinne, så se mere her.

En sund livsstil dækker over mange ting – én af dem er sunde tænder. Her er det desværre ikke altid nok at børste tænder to gange dagligt. Husk derfor at være opmærksom på, om dine tænder begynder at vise sygdomstegn af nogen art, så det opdages i god tid.