Spring til indhold

Hvordan finder man den rigtige MTB lygte

  • af

Mountainbike er blevet en populær fritidsbeskæftigelse for et stort antal danskere, og sporten er stødt voksende i sin udbredelse.

Store som små nyder godt af den både sjove, udfordrende og hårde cykling i forskelligt terræn, og det er derfor ikke tilfældigt, at populariteten er så stor.

Men det er ikke altid lige nemt at vide, hvilket udstyr, man skal købe til sin mountainbike, for udvalget er vokset i takt med udbredelsen af sporten.

En god lygte kan vise sig at være alfa og omega, når man kører de sværeste spor på sin MTB, især hvis det er henunder mørkets frembrud.

Her kommer et par tips til, hvordan man finder den rigtige.

Kend dine egne behov

Første skridt, når man skal beslutte sig for, hvilken MTB-lygte, der skal købes, er at få styr på sine egne behov. Udgangspunktet for ethvert indkøb af udstyr til mountainbiken bør være, at man bruger tid på at reflektere og tænke nøje over, hvor høj kvaliteten af udstyret egentlig skal være. Er man sjældent ude på sporene, skal man måske ikke kaste alt for mange penge efter alt muligt udstyr, og kører man kun om sommeren, er speciallavede huer og handsker nok ikke strengt nødvendige. Kort sagt skal man altså kende sine behov, før man tager næste skridt, som er at finde præcis de ting, man skal bruge til sin cykling.

Lyt til hvad eksperterne har at sige

Et rigtig godt og til tider uundværligt tip, når der skal findes MTB-lygter, er at gøre brug af folk, der ved en masse om sagen. Går man bare ind i et tilfældigt supermarked, der har en lille smule udstyr på en fjerntliggende hylde, skal man i sagens natur ikke forvente nogen kvalificeret rådgivning om, hvad man har med at gøre. Benytter man sig derimod af professionelle butikker med eksperter, der har 100% styr på alle detaljer, er chancen for at komme hjem med de rigtige lygter langt større. Den måske bedste måde at få dem i hus på, er ved at gøre brug af webshops af høj kvalitet, hvor det ligeledes er kompetente folk, der står bag – se her. På disse websider er det nemt og overskueligt at bladre rundt mellem lygterne og via beskrivelserne finde lige præcis den, man skal have.