Spring til indhold

3 hygge aktiviteter du kan lave i din fritid

  • af

Efter en lang arbejdsuge hvor du har haft travlt, er en hyggelig weekend ofte tiltrængt. Måske har det været så hård en uge, at du blot ønsker at bruge hele weekenden derhjemme, og lade helt op til den kommende mandag. Sådanne weekender har vi alle sammen ind i mellem, og det skal der selvfølgelig også være plads til. Men hvad kan du lave af hygge aktiviteter på sådan en weekend derhjemme? Det kommer vi med vores bud på her, i form af 3 hygge aktiviteter du kan lave i din fritid.

 

Se en god film eller serie på sofaen

At se en god film eller serie hjemme på sofaen, er en hyggelig aktivitet vi alle sammen bør gøre en gang i mellem. Her mener jeg ikke bare tænde for fjernsynet og lade noget køre i baggrunden mens du sidder på telefonen. Jeg mener at finde en oprigtigt god film som du gerne vil se, og følge med i den fra start til slut. Der er ikke noget bedre en bare at slappe af på sofaen med en kop varm te, et dejligt tæppe, og en rigtig god film eller serie. Hvis du virkelige er i hyggehumør, finder du en filmserie, som er lavet som en trilogi, eller hvor der er endnu flere film. Det kan f.eks. være Ringenes Herre, Matrix og eller Pirates of the Caribbean. Det er alle sammen film hvor der er adskillige efterfølgere, som tager lang tid at se. Så er der lagt op til en hel dag på sofaen med den hyggelige stemning helt i top.

 

Dyrk eller start en hyggelig hobby

Hvis du allerede har en hyggelig hobby, kan du bruge din fritid på at dyrke den. Hvis ikke du har en, kan du med fordel starte en. Det er altid rart at have en hyggelig hobby man kan tage sig til, hvis man bare vil koble af og slappe af. Ideer til hyggelige hobbyer kan f.eks. være at strikke, at tegne, eller at læse. Det er alle sammen stille og rolige hobbyer som ikke kræver meget, og som stort set alle kan begynde på. Når du først er kommet godt i gang med en hobby, er det den ultimative form for hygge, og noget du vil se frem til at lave.

 

Lav god mad og lækre snacks

Mange gange har man i en travl hverdag hverken tid eller overskud, til at lave alt den gode mad man gerne vil. Hvis du f.eks. kommer hjem kl. 5-6 fra arbejde en tirsdag aften, er det ikke her vi begynder at smide flæskestegen i ovnen, og lave kartofler, brun sovs og rødkål. Sådan en dag, bliver det oftere en nemmere ret, som vi måske spiser flere gange på en måned. Men hvornår skal vi så lave alt den gode mad vi se gerne vil? Det kan du f.eks. gøre en weekend, hvor du har tiden til det. Det at lave god mad, er en hyggelig aktivitet, i sær hvis du får et lille glas vin til.