Spring til indhold

Sådan vælger du de rigtige cykelhandsker

  • af

Mange danskere bruger cyklen som transportmiddel eller til motion, men det er ikke alle der er klar over hvor meget et godt sæt cykelhandsker kan forbedre din oplevelse på jernhesten. Cykelhandsker er designet så du føler dig tilpas på din cykel i lang tid ad gangen. De fleste handsker er udstyret med en form for affjedring på undersiden, men formen og tykkelsen på de forskellige modeller kan variere markant.

Der er mange cykelhandsker at vælge fra, og det kan nogle gange være svært at overskue præcis hvilke modeller der er de rigtige for dig. I denne guide får du et overblik over de faktorer du skal være opmærksom på når du skal vælge de rigtige cykelhandsker.

 

Hvornår skal handskerne bruges?

 

Den primære forskel på de mange forskellige modeller af cykelhandsker ligger i, hvilken årstid modellerne er designet til. Nogle er meget tynde og med korte fingre til om sommeren, mens andre er meget tykke og nærmest ligner luffer til de helt kolde vinterdage. Du bør derfor gøre dig det klart, hvornår du har planer om at bruge cykelhandskerne. Kører du udelukkende om sommeren på din racercykel, skal du måske se bort fra de allervarmeste handsker, og i stedet sigte efter et par tynde kørehandsker med god udluftning. Hvis du til gengæld bruger din cykel hele året, kan det være en idé at investere i to forskellige par handsker. Et par til de varmere måneder, og et par til de koldere. Så er du dækket ind til hele året og kan føle dig tilpas på cyklen uanset forholdene.

 

Hvor meget komfort har du brug for?

 

En markant forskel på de mange typer af cykelhandsker er niveauet af ‘affjedring’ på handskens inderside. Her finder du ofte en række puder af enten skum eller gel, der fungerer som afbødende stykker mod stød og ujævnt underlag. Niveauet af støtte kan variere en del fra den ene handske til den anden, og det kan derfor være en god idé at du skaber dig en idé om hvor meget støtte du reelt har brug for. Tag en tur på din cykel helt uden handsker, og læg mærke til hvordan din krop reagerer i særligt skuldre, håndled og arme. Bliver du meget øm hurtigt, bør du finde handsker der har meget affjedring. Føler du dig omvendt tilpas allerede uden handskerne på, kan det være du skal finde et par uden den store affjedring. Cykelhandsker hjælper nemlig også mod solen på de varme sommerdage, og skulle du være uheldig at vælte, hjælper handskerne med at skåne dine hænder i faldet.

 

Find et design der matcher dine behov

 

Cykelhandsker findes i et utal af udformninger, og på de fleste modeller vil du have mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver og designs. Nogle synes måske at handskerne skal være sorte eller blå, mens andre foretrækker dem i hvid eller en helt anden farve. De fleste modeller kan fås i flere farver, så du er garanteret et design der matcher resten af dit outfit.

 

Du kan finde et stort udvalg af handsker til cykling hos din lokale cykelhandler eller via landets mange webshops.