Spring til indhold

Gør din træning nemmere: Motivation og koncentration

  • af
lev sundt

At leve rigtig er at leve sundt. Vi ved alle at sundhed og motion er uhyrligt vigtigt for os, og netop derfor er der også rigtig mange mennesker, som har sørget for at inkorporere dette i deres hverdag. Du har sikkert selv en rigtig god motionsrutine, som du prøver at holde dig til så meget som muligt i din hverdag.

Her giver vi dig nogle hurtige gode råd til, hvordan du kan gøre din daglige træning endnu nemmere for dig.

Lav en rutine

Hvis du ikke allerede har indkørt din motion ind i en fast rutine, så er det på tide, at du gør det. Det er sjældent, at vi mennesker altid lige har et dybt brændende ønske om at komme ud af døren og ned i motionscentret. De færreste vågner op om morgenen og glæder sig til de 15km, som de gerne vil have løbet den dag før eller efter arbejde.

For at gøre din træning nemmere for dig selv, så er det en rigtig god ide at køre din træning med ren rutine. På den måde er du også mere sikret mod senere at kunne tale dig selv fra at motionere, fordi du netop er blevet så vant til at motionere for eksempel hver dag efter arbejde.

Jo mindre du kan tænke over dit valg om at motionere, jo bedre er det. Gør din motion til en vane, og så vil du hurtigt se, at du vil få rørt dig mere og leve endnu sundere.

Anskaf noget pænt og behageligt træningstøj

Vi kan alle godt lide at se godt ud, og det gælder også, når vi træner. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal troppe op i fuld makeup og højt hår. Men en måde du stadig kan udtrykke dig selv på og være dig selv, når du træner, er at tage noget pænt træningstøj på.

Det er altid vigtigt at have noget rigtig godt træningstøj på. Udover skønheden så er der jo selvfølgelig også det rent praktiske at tænke på. Det tøj, man har på, skal jo gerne afspejle den træning, man egentlig laver. Du går jo for eksempel ikke rundt i fodboldtøj, når du skal ned og dyrke yoga. Til yoga skal du bruge noget helt bestemt tøj, som guider dig i din bevægelighed og føles behageligt. Klik her hvis du gerne vil se et godt tilbud på gode yoga tights.

Når du føler dig godt tilpas i dit træningstøj, fordi du stadigvæk ser lidt pæn ud, så booster det faktisk også dit selvværd og selvtillid. Og når du har højere selvtillid, så har du også større sandsynlighed for at have blod på tanden, når du står nede i fitnesscentret. På den måde kan pænt træningstøj faktisk hjælpe dig til at motionere endnu mere.

Gør det til en del af hverdagen

Hvis det er specielt svært i en periode at komme ud af døren og i gang med at motionere, så kan det være, at du skal prøve at gøre det til en del af hverdagen. Prøv så vidt muligt at tage cyklen på vej på arbejde, tag trapperne op til kontoret, og hop den fede kanelsnegl over til frokostpausen.