Spring til indhold

Find det helt rigtige yogamåtte

  • af
yoga

Hvis du dyrker yoga, pilates eller andre former for øvelser, der kræver et blødt og skridsikkert underlag, så er det vigtigt, at du vælger en måtte, som du har det godt med.

Der findes flere forskellige typer af yogamåtter. De kan være lavet af forskelligt materiale, og de kan have forskellige tykkelser og overflader. Der kan dels være nogle, der egner sig bedst til en bestemt form for øvelser, og dels kan det være individuelt, hvilken type måtte der passer bedst til den enkelte person.

Gå efter kvalitet, det betaler sig

Der findes yogamåtter i flere forskellige prislag. Som det er med de fleste produkter, så følges pris og kvalitet ad. Vil du gerne have en måtte, der holder længe, og som er både komfortabel og skridsikker, så må du ofre lidt mere på den, end hvad de allerbilligste koster.

Du får simpelthen mere ud af din træning, hvis du anskaffer dig en måtte af en god kvalitet. Vil du gerne blive klogere på, hvad du skal se efter, når du skal finde en yogamåtte af en god kvalitet, kan du finde en god vejledning her. Så vil du kunne træffe dit valg meget mere kvalificeret.

Træning øger din livskvalitet

Uanset hvad du træner, så er det sundt for dig. Når du træner yoga, pilates eller lignende, så styrker du både din krop og dit sind. Derfor vil din livskvalitet blive øget betragteligt, hvis du dyrker den type fitness regelmæssigt.

Med yoga styrker du for eksempel både din koncentration, din styrke, din smidighed og din indre balance. Det er derfor noget af det bedste, du kan gøre for dit velbefindende.

Du kan træne hvor som helst

Træning, der ikke kræver meget andet udstyr end en flad måtte, kræver ikke ret meget plads. Det betyder, at du kan komme til at dyrke det allevegne. Du behøver ikke mere plads, end hvad en yogamåtte bruger. Den kan du jo lægge, hvor du vil.

Mange går til yoga på et hold, nogle udfører øvelserne derhjemme – måske med støtte i en video – andre tager måtten med udenfor og dyrker sin træning i det fri. Det kan give træningen en ekstra dimension at lave øvelserne under åben himmel.

Når du er i naturen og får masser af frisk luft, så kan din træning blive mere intensiv og effektiv. Selv om du ved yoga trænes i at lukke omgivelserne og de ydre sanseindtryk ude, så kan det netop medvirke til, at dit udbytte af øvelserne øges.

Rul din yogamåtte sammen, tag den under armen, og tag den med ned på det nærmeste grønne område eller ved vandet. Det kræver selvfølgelig, at du har en yogamåtte, der kan holde til udendørs brug.