Spring til indhold

Få råd til dine drømme med den rigtige pension?

  • af
Pensioner

Langt de fleste danskere vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve at ramme pensionsalderen. Når man først har ramt denne kritiske alder, så vil man typisk skifte fra en lønindkomst til en pension. Dette vil også betyde et skift i indkomst, og man vil nu risikere at stå tilbage med en betydeligt lavere indtægt end tidligere. Det er derfor en rigtig god idé allerede nu at begynde at spare op til ens pension. For hvem ved, måske kunne du have lyst til at opleve verden i dine senere år – og dette er nemlig en udgift, som folkepensionen ofte slet ikke vil kunne dække.

Din pensionsopsparing kan redde rejsen

Rigtig mange ældre mennesker har jo netop lyst til at få nogle ekstra oplevelser ind under bæltet. Det anbefales derfor, at du sørger for at budgettere i din indkomst, så du hver eneste måned vil kunne lægge lidt penge til side til de senere år. Hvis du allerede er begyndt at ligge lidt til side til pensionen, så gør du faktisk det helt rigtige. Du vil således nemlig give dig selv muligheden for ikke at gå ned i levestandard som pensionist. Er du i tvivl om du nu har styr på din pensionsopsparing? Tag et pensionstjek her.

Hold øje med renten

Når du først har besluttet dig for at spare op til pension, så er der én ting, som du skal være særdeles opmærksom på – og det er renten. Renten har nemlig en vis indflydelse på, hvor meget du rent faktisk vil opspare på din pensionsopsparing. Hvis der f.eks. er tale om en periode med en lav rente, så kan du nemlig blive ubehageligt overrasket, idet din opsparing ikke vil vokse sig så stor, som du havde forestillet dig. Tag derfor højde for renten, når du budgetterer for dine pensionsindbetalinger.

Hvis der er tale om en lav rente, så skal du dermed overveje, om det er muligt at indbetale lidt ekstra på kontoen for at opveje for dette. Din pensionsordning er desuden sammensat af både din opsparing såvel som en pensionsforsikring. Den første er dine levepenge, hvorimod den anden vil hjælpe dine nærmeste økonomisk ved dødsfald.