Spring til indhold

Boost dit immunforsvar ved brug af vitaminpiller

  • af
sund snack

For at vores krop kan fungerer optimalt, så er det vigtigt, at den får nok vitaminer. Ens krop kan vise forskellige tegn på vitaminmangel.

En god og sikker måde at sørge for, at ens krop får alle de vitaminer, som den skal bruge, det er ved at tage en multivitaminpille hver dag. Det er en pille, der indeholder alle de former for vitaminer, som kroppen skal have.

Disse fødevarer indeholder gode vitaminer

Hvis man ikke er glad for tanken om at skulle tage en pille for at opnå den daglige dosis af vitaminer, så kan man heldigvis spise sig til at få nok vitaminer. Men for mange kan det af og til være en udfordring at få nok af alle vitaminer.

Nogen af de vigtige vitaminer er jern, b-vitamin, c-vitamin og d-vitamin.

Fx indeholder kød en masse vitaminer. Citrusfrugter er beriget med c-vitaminer. Bælgfrugter indeholder også flere forskellige vitaminer. Derudover kan man spise fisk, broccoli, grønkål, peberfrugt og frø.

 

Spis dig til vitaminer

Man kan fx prøve at få nogle flere grøntsager ind i ens kost. Man kan fx starte dagen med et glas juice. Mellemmåltider kan bestå af frugt og grøntsager. Frokosten kan bestå af en pastasalat, som fx både kan indeholde pasta, grøntsager og kylling. Til aftensmad kan man få salat eller kogte grøntsager som tilbehør.

I starten kan det for nogen være svært at få nok grøntsager inkorporeret i måltiderne, men når det først er blevet en vane, så tænker man ikke længere over det.

 

Tegn på vitaminmangel

Hvis ens krop mangler vitaminer, så kan det vise sig ved træthed, tørre øjne, sår, der er længere tid om at hele, ødelagt hår, der nemt knækker og revner i mundvigene. Det hele afhænger af hvilket vitamin eller vitaminer, som du er i underskud af.

Man kan altid få taget nogle blodprøver ved lægen for at se, om man er i underskud af vitaminer.

Hvis man gerne vil holde sig opdateret indenfor sundhedsverden, så kan man finde en masse artikler på Testfabrikken.dk, der omhandler alt indenfor sundhed. Det kan være gode råd til hvordan, at man holder ens krop sund og anmeldelser af motionsudstyr.