Spring til indhold

Få mere overskud i hverdagen med disse tips

  • af
børnefamilie

Føler du dig træt hele tiden? Har du ikke overskud, til det du i virkeligheden gerne ville?

Du kommer hjem fra arbejde, og børnene kommer løbende mod dig. De vil gerne lege tag fat, men du mangler overskud, og du stikker dem i stedet en undskyldning og siger, at du lige må lægge dig lidt på sofaen. Du tænker at du burde lege med dine børn, men uanset hvor meget du kæmper, så er der du bare for træt – måske i morgen tænker du..

Du er ikke alene. Rigtig mange føler at de mangler overskud i hverdagen, og mange af disse giver deres arbejde skylden. I virkeligheden kan du, med små ændringer i din hverdag, få mere overskud til at lege med børnene eller løbe en tur. Og også selvom du har haft en hård dag på jobbet.

Start med små ændringer

Du bliver ikke mere frisk i de første par dage, men med små ændringer af dine vaner, vil du allerede efter en uge kunne mærke en forskel.

Hvordan du starter din dag ud, har kæmpe betydning for hvordan resten af din dag ser ud. Skipper du morgenmaden, eller nøjes med lidt cornflakes, ja så har du grundlaget for en træt dag uden overskud.

Start i stedet med et ordentligt og proteinrigt måltid, det kan være et par skiver rugbrød med pålæg, eller æg. Er du ikke særlig sulten om morgenen, så er et smart trick at lave en lille omelet med 3-4 æg, da det ikke føles som ret meget i forhold til hvis du laver hårdkogte æg.

Herefter er det en god idé at strække kroppen ud, specielt ryggen – da det giver blod til hjernen og gør dig mere frisk.

Når du føler dig mere frisk om morgenen, så kan du langsomt begynde at mærke effekten om aftenen også. Så har du pludselig mere overskud til børnene, eller løbeturen.