Spring til indhold

Bliv sundere med en snorkeskinne

  • af
ung mand der sover

Du har helt sikkert hørt det mange gange før: Du skal sørge for at få nok søvn. Søvn er godt for dig. Den rette mængde søvn gør dig sund. Du ved det godt. Nogle gange er der bare faktorer, der gør det svært at få sovet nok. Det kan være perioder med meget at lave, det kan være små børn, der vågner af mareridt og det kan være, at du selv eller din partner snorker.

Er det snorken, der holder dig vågen, så gør noget ved det! Du behøver ikke at leve med problemet og få ødelagt din søvn nat efter nat. Der er nemlig en løsning: En snorkeskinne.

Hvad er en snorkeskinne?

En snorkeskinne er en lille plastikdims, man putter i munden om natten. Den snorkende sover altså med den i munden. Den sørger så for at holde munden i den rette position. Den rette position, når det kommer til snorken, åbner svælget op, så man ikke snorker.

Snorker du, så det forstyrrer din søvn eller din partners søvn, så anskaf dig en snorkeskinne med det samme. Det er en ganske lille ændring i dine rutiner, og det er en ikke-medicinsk behandling. Det er en lille ændring, der kan have stor betydning.

Snorker din partner, så tag en snak om det. Vær ærlig, og fortæl, at det er et problem for dig. Så går din partner måske med til at prøve.

Når du/I er klar til at prøve, så find snorkeskinne her. Virker den ikke tilfredsstillende, får du pengene tilbage, så der er ingen risiko ved at prøve.

Hvorfor er søvn så vigtig?

Du har hørt det så mange gange. Søvn er vigtig. Men ved du egentlig hvorfor? Ved du, hvad det gør ved din krop, hvis du ikke får nok søvn? Hvad det gør ved din sundhed?

Mangel på søvn kan simpelthen gøre dig syg. Når du ikke får sovet nok, så bliver dit immunforsvar svækket. Det betyder, at din krop har sværere ved at kæmpe imod sygdomme. Dit blodtryk bliver forhøjet, og du får mere lyst til fastfood og slik. Når du sover sker der rigtig meget i din krop, som er afgørende for din sundhed.

Også din psyke og din hukommelse påvirkes negativt af manglende søvn. Du kommer i dårligt humør, får en kortere lunte og husker dårligere. Det vil påvirke din hverdag, dit forhold og dit arbejde.

Søvn er altså ikke noget, du skal tage let på. Sørg for at få nok.