Spring til indhold

Den skønneste juleferie er i en bjerghytte med pejs

  • af
Skiferie og gaspejs

Er det blevet tid til noget juleferie?
Har du overvejet, hvilke destinationer du gerne vil til og hvordan du bedst muligt kan hygge?
Prøv en tur til de Nordiske lande, hvor bjergene er den perfekte destination for ski, sne og hygge!

I denne artikel vil jeg give nogle råd til forskellige destinationer og hvordan du bedste kan hygge om pejsen.

Fede destinationer i Norden

Norge og Sverige er hjem for nogle af de absolut bedste skidestinationer i hele verden. Danmark er desværre meget fladt, når man sammenligner med vores naboer, men så er det godt at rejsen er så kort. Du kan bruge mindre end 2 timer fra en lufthavn i København, før du står nede af de alpine pister og her er nogle gode destinationer.

Hafjell – Norge
Dette er et af Norges største ski destinationer. Den passer perfekt til både børnefamilien, der gerne vil hygge, men også en gruppe venner, der gerne vil udfordre dem selv.
Hafjell tilbyder 50 km alpint, 300 km langrend, med 33 piste.

Hemsedal – Norge
Hemsedal kaldes også for de skandinaviske alper, dette er destination for de ski og sneglade. Denne destination tilbyder den største variation i terræn.
Hemsedal tilbyder 46 km alpint, 214 km langrend og 49 piste.

Björkliden – Sverige
Björkliden ligger 250 km fra polarcirklen og er det nordligste du kan komme og stå på ski i Norden. Björkliden ligger i det sagnomspunden Lapland, hvor Norge, Sverige og Finland møder hinanden. Her kan du om natten opleve den frostklare polarnat, der ikke kan ses i de tætbebygget byer længere syd på. Björkliden tilbyder 24 alpine slalompister, der tilbyder en fed ferie for både børnefamilien og de mere erfarne skientusiaster.

Jämtland Härjedalen – Sverige
Jämtland Härjedalen ligger i hjertet af Sverige og tilbyder en uforglemmelig skiferie for hele familien, begynder såvel som garvet skiløbere.
Foruden skiløb på alpin, langrend eller i skiparks, så er der nemlig rige muligheder for at få endnu bredere smil om munden, når I fx suser henover sneen i hundeslæde, eller tager på snescootersafari.

Gaspejsen sikre hyggen

Vi associere ofte en pejs med hygge, men ikke alle pejse er lige sikre.
Der er lavet nogen undersøgelser på, hvor skadelig røgen fra traditionelle brændovne er. Det viser sig at forureningen leder til mange dødsfald og sygdomme. En gaspejs udleder ikke samme farlige røg og er langt nemmere at betjene. Den styres som regel med en fjernbetjening og du behøver ikke hugge og stable brande. Gaspejsen opvarmer også meget hurtigere hytten end brændeovnen gør, hvilket er virkelig godt i de kolde vintermåneder.

Hvis du gerne vil vide mere om gaspejse, så kan du besøge www.philippejse.dk