Spring til indhold

Sådan organiserer du bedst dit hjem

  • af
Storage boxes

Vi mennesker holder alle sammen af et pænt og velorganiseret hjem. Det giver os ro i sindet ikke at have ting liggende fremme til at flyde og når opvasken er klaret – og så er det desuden en hel del nemmere at finde ens nøgler, når man er på vej ud af døren.

Her får du en række tips til, hvordan du holder dit hjem ryddeligt og organiseret, så du altid kan finde dine ting.

Tag dig af dit skrald med det samme

Tallerkener der ligger og flyder i håndvasken. Affaldsposen der ligger og venter på en henne ved hoveddøren. En blandet bunke rudekuverter på sofabordet.

Vi kan alle sammen komme til at rode lidt nu og da og meget ofte hænger det sammen med, at vi efterlader vores skrald rundt omkring.

Hvis vi i stedet for blot tog os af vores affald med det samme vi skabte det, så ville det ikke blive så rodet i hjem vi befandt os i. Og det ville give os en del mere ro i sindet.

Hvis du i stedet gjorde det til en vane at vaske op, så snart du havde spist aftensmad, så ville du slippe for at skulle gå og kigge på opvasken, der blot vokser sig større og større for hver dag.

Forsøg at omlægge dine vaner så du kan tage dig af dit affald så hurtigt som overhovedet muligt.

Benyt den plads du har og brug en bedroller, hvor du kan

Rigtig mange af os bor i mindre huse eller i små lejligheder, hvor der bare aldrig synes at være nok plads. Det er derfor en rigtig god ide at benytte den plads man nu engang har til rådighed.

Hvis du kigger dig omkring i dit hjem, så kan du med garanti godt finde noget plads her og der, som du kunne benytte. Oven overskabe og under sengen er som regel gode steder at starte.

Bedrollers kan med stor fordel benyttes under alle senge, fordi der netop er et stykke plads inde under din seng, som du ellers aldrig vil benytte.

Og hvad kan du putte i sådan en bedroller? Du kan starte med at gemme dit vintertøj og -sko væk og se, om det ikke hjælper lidt på pladsen inde i skabet. Du kan finde nogle gode og solide bedrollers lige her.

Smid det ud du ikke bruger

Til sidst er det en god ide at tage et grundigt kig rundt omkring i dit hjem og se, om alt det du har liggende faktisk er noget du bruger. Hvis du ikke bruger det, så giv det væk til en ven der virkelig har brug for det. Eller sælg det eventuelt på nettet.

Rigtig meget af vores rod i hjemmet er egentlig ting, som vi slet ikke bruger i vores hverdag, men som vi alligevel holder fast i af den ene eller anden grund.

Smid disse ting ud og du vil pludselig på meget mere luft i hjemmet.