Spring til indhold

Den perfekte vinterferie er i en skihytte med pejs

  • af
Skiferie

Går du og overvejer at skulle tilbringe din vinter i en skihytte?
Så burde du overveje at sætte hyggen på højkant, ved at vælge en hytte med gaspejs.

Denne artikel vil give nogle forslag til populære rejsedestinationer og information omkring pejse.

Populære destinationer

Jeg vil anbefale, at man tager til Norge eller Sverige, hvis man gerne vil have en forholdsvis billig, nem og skøn skiferie. Danmark er et dejligt land, men det er for fladt i forhold til vores skandinaviske naboer. Det er et enormt kulisseskift, at tage til Norge eller Sverige, på trods af vi ligger så tæt på hinanden. Sverige og Norge tilbyder nogle af de absolut bedste skidestinationer i hele verden og her er nogle forslag.

Jämtland Härjedalen – Sverige
Jämtland Härjedalen ligger i hjertet af Sverige og tilbyder en uforglemmelig skiferie for hele familien, begynder såvel som garvet skiløbere.
Foruden skiløb på alpin, langrend eller i skiparks, så er der nemlig rige muligheder for at få endnu bredere smil om munden, når I fx suser henover sneen i hundeslæde, tager på snescootersafari.

Kvitfjell – Norge
Hvis du gerne vil opleve et mere historisk sted, så kan du besøge Kvitfjell. Kvitfjell blevet bygget til vinter-ol i 1994 og er nu et af de fedeste og hyggeligste feriedestination i Norge. Man kan stadig mærke historiens vingesus, når man står på toppen af pisterne, hvor OL-deltagerne dystret imod hinanden.
Kvitfjell tilbyder 35 km alpint, 600 km langrend og 33 piste.

Vælg gaspejsen når du skal hygge

Man forbinder som regel bare den traditionelle pejs med hygge. Den dansende og levende ild, er noget vi alle har prøvet at samles om og hygget, men den kan være farlig.
Den traditionelle brændeovn, som mange har haft i deres hjem har i de seneste år stået for skud. Man har fundet ud af at røgen, der bliver udledt fra brændeovnen er meget skadelig. Røgen har i mange tilfælde ført til mange sygdomme og er en af grundene til at mange danskere dør om året pga. forurening.

Fordelen ved at vælge en hytte med gaspejs er, at du slipper for meget af den skadelige røg, mens man bevare hyggen. En gaspejs er som regel styret med en fjernbetjening. Du behøver heller ikke hugge eller stable brande som man før var nødsaget til. Gaspejsen opvarmer også meget hurtigere hytten end brændeovnen gør, hvilket er dejligt i de kolde vintermåneder. Du kan også selv styre størrelsen på flammen, hvilket kan være rigtig smukt.

Hvis du gerne vil vide mere om fordelene ved gaspejs og se et bredt udvalg, så kan du klikke på linket herunder.
https://philippejse.dk