Spring til indhold

En ergonomisk hverdag fører til en sundere livsstil

  • af
kvinde der strækker ud

Oplever du som mange andre problemer med ryggen på grund af stolene på din arbejdsplads? Stort set hvilken arbejdsplads du befinder dig på, er der risiko for at udvikle helbredsmæssige skader. Hvis din arbejdsdag især omhandler en masse kontorarbejde eller lignende, hvor man sidder meget ned ved en computer, er det nemt at udvikle rygskader og lignende. Hvis dette er tilfældet for dig, bør du foreslå, at der kommer mere fokus på komfort, for en ergonomisk hverdag kan faktisk føre til en sundere livsstil generelt.

Sundhed på arbejdspladsen

Et sted man med fordel kan rette ind, hvis man vil have en sundere livsstil, er arbejdspladsen. Selvfølgelig spiller din kost og motion en kæmpe rolle, når det angår dit helbred, men da du opholder dig 37 timer på arbejdspladsen om ugen, er det vigtigt, at sundhed også bliver vægtet højt der. Det kan gøres simpelt med sund mad i kantinen men noget af det vigtigste, især hvis du sidder meget ned, er at sørge for, at der er ergonomiske kontorstole. Hvis man sidder meget ned i løbet af en dag, er det vigtigt, at man sidder på en stol, der er beregnet til netop dette, og som ikke skader din ryg. Hvis du sidder med en dårlig holdning på en dårlig stol, er det nemlig rigtig nemt at få en slem rygskade.

Find det rette udstyr

Det er altså super vigtigt, at din arbejdsplads prioriterer at skaffe de rette kontor remedier, som gavner dit helbred bedst muligt. Det er noget enhver arbejdsplads, med meget arbejde der foregår siddende, bør have. Da det især er ryggen, som er et udsat område, er det vigtigt at prioritere en god kontorstol, som netop forebygger eller ligefrem undgår denne type skader. På Ergonomien.dk kan du finde forskellige kontorartikler, der er lavet til at give dig en ergonomisk hverdag, hvor du kan undgå rygskader og dermed blive sundere. Du kan med fordel snakke med din chef eller bestyrelsen om dette og på den måde sikre en ergonomisk hverdag og sundere livsstil.