Spring til indhold

Bliv godt forberedt inden du får en hund

  • af
Kvinde lufter lille hund

Er du også helt vild med dyr, og drømmer du om at få en hund i dit liv? Det kan være du føler, at du er et sted i dit liv, hvor en hundehvalp passer helt perfekt ind. Du føler dig måske klar til det ansvar det er at have en hund. Der er også nogle helt klart fordele ved at have en. Din hund vil altid være glad for at se dig, når du kommer hjem. Om du har været væk i fem minutter eller i flere timer. Den skal tit luftes, og det er dermed en gylden mulighed for at trække frisk luft flere gange om dagen.

Måske har du allerede fundet den hund, du godt kunne tænke dig at købe. Inden du anskaffer dig den, er der dog nogle ting, der er gode at have styr på. Det vil hjælpe dig til at blive så godt forberedt som muligt, til det nye ansvar det er at have hund.

Gør dig klogere på hvilken slags hund du skal vælge

Det kan være du har gjort dig overvejelser, om hvilken slags hund du ønsker dig.
Men det vil også være klogt, at gøre dig tanker om det skal være en hun- eller en hanhund. Vælger du en hunhund, bør du være opmærksom på, at den kommer i løbetid cirka to gange årligt. Hvis du ikke ønsker, at den skal steriliseres, vil det være rigtig fornuftigt at tænke over muligheden, for at den får hvalpe.

Derudover er der også andre faktorer, der spiller ind ved at vælge en hunhund. Der er blandt ekstra pleje omkring løbetid. Derfor er det en god idé at læse op på drægtighed hos hunde, og hvad du bør være opmærksom på, inden du vælger dig en hund. Det kræver en smule forarbejde at få hund, men det er bestemt arbejdet værd.

Giv dig selv en ven for livet

Ved at opveje forventninger med realiteter, sikrer du dig, at du ikke står med et ansvar, du ikke kan leve op til. Det er helt sikkert et stort arbejde at have hund, men det er også mindst en ligeså stor glæde at have en. Ved at være godt forberedt på at få en hund, vil du sikre dig, at få en hund der vil trives hos dig. Du får en trofast ven i din hund, og det er den bedst mulige måde at bruge din tid på.