Spring til indhold

Hvad gør du, når tagrenderne skal renses?

  • af

Tagrender er med til at lede vandet væk fra huset. Derfor er det også vigtigt, at de bliver renset, når der kommer skidt, mos og blade i dem. Men hvad skal man gøre, og hvor ofte skal man gøre det? Det er muligt at rense tagrenderne selv, men hvis du bor i et stort hus eller gerne vil være sikker på, at det bliver gjort ordentligt, kan du også bruge et professionelt firma. Grønt og Gråt kan rense tagrender på dit hus, hvis du bor i Nordsjællandsområdet.

Grønt og Gråt tilbyder rensning af tagrender i Helsingør og det øvrige Nordsjælland

Bor du i Helsingør eller det øvrige Nordsjælland, kan Grønt og Gråt billigt komme ud at rense dine tagrender. Prisen afhænger at husets størrelse, og dermed mængden af tagrender der skal gøres fri for skidt og snavs. Til gengæld lover de et godt tilbud, da deres rensesystem gør dem fri af brugen af lifte og stilladser, og det kan tydeligt ses på prisen. Uanset om du skal have renset tagrender på en erhvervsbygning, eller om det bare er til dit eget private hjem, kan Grønt og Gråt komme med et godt tilbud til dig.

Hvorfor er det vigtigt at rense tagrenderne?

Men er det overhovedet vigtigt at få renset tagrenderne, spørger du måske dig selv. Ja, det er meget vigtigt. Tagrenderne er som sagt med til at føre nedbør væk fra taget og ud i kloaksystemer. Hvis tagrenderne er tilstoppede, kan de ikke gøre deres job ordentligt. Dette kan føre til ophobning af vand i og omkring taget, hvilket igen kan føre til, at der kommer vand ind i huset. Hvis der kommer vand ind i huset, kan der komme store vandskader, hvilket kan være en dyr affære. Der er altså mange penge at spare på at få renset tagrenderne ordentligt, da du så kan undgå vandskader og/eller fugtskader både på bygningen og inden i den. Derfor kan det også betale sig at hyre et professionelt firma som Grønt og Gråt, da de sikrer, at tagrenderne bliver renset helt grundigt. Dette kan være svært at kontrollere, om man selv gør det grundigt nok. Det kan derudover også blive et stort projekt, hvis man bor i et hus af lidt større størrelse.

Hvor ofte skal tagrenderne renses?

Det anbefales, at man får renset sine tagrender mindst en gang årligt. Der kan ophobe sig meget skidt i form af bl.a. blade i tagrenderne i især efterårsperioden. Dette er vigtigt at få fjernet årligt. Dog afhænger hyppigheden af omgivelserne omkring huset. Hvis man f.eks. bor i eller omkring et skovområde, anbefales det, at man renser sine tagrender mindst to gange årligt. Dette skyldes, at der selvfølgelig kommer flere blade i luften i et skovområde, og der kan altså hurtigt samle sig masser af løv i tagrenderne over tid. Dette er dog også et spørgsmål, man kan få et mere specifikt svar på ved at konsultere et firma som Grønt og Gråt, der har helt styr på rensning af tagrender.