Spring til indhold

Gode ting at vide før du investerer i et bordfodboldspil

  • af

Hvis du kan lide at spille bordfodbold i din fritid eller som hobby, så er der nogle gode ting at være opmærksom på, før du går ud og lægger en masse penge i et godt bord fra Bonzini eller Garlando.

 

Du bør som udgangspunkt kende til de forskellige typer af fodboldbord samt vide hvilken type af borde, der er bedst til dit formål.

 

Alt dette og mere til tager vi et kig på i denne spændende artikel om den populære fritidsaktivitet, bordfodbold!

 

Der findes to type af borde til bordfodboldspil

Fodboldborde kan opdeles i to forskellige hovedtyper, nemlig franske fodboldborde og så italienske borde.

 

Forskellen på disse to typer af borde er dybest set, at et fransk bordfodboldspil kommer med en spilleflade af laminat, og der altid spilles med korkbolde. Typisk er spillestængerne også teleskopstænger, hvilket er godt for sikkerheden, når man spiller bordfodbold. Når man spiller på et bord med teleskopstænger, risikerer man ikke at blive ramt af en stang, der farer ud gennem siden af bordet! Franske bordfodboldspil produceres af de kendte navne Bonzini og Rene Pierre.

 

Italienske bordfodboldborde fremstilles af bl.a. Faz Pendezza, Roberto Sports og Garlando. Disse borde er karakteriseret ved at have spilleplader af glas, og man spiller typisk med en plastiskbold i stedet for en bold af kork.

 

Alt andet lige, så er italienske borde billigere end franske borde, fordi de typisk er fremstillet af finer, som er produceret på samlebånd i fabrikker, hvorimod de franske borde af mærket Bonzini er fremstillet i hånden og af massivt træ.

 

Hvis du er interesseret i at købe et bordfodboldspil, så kan du følge linket og finde dit drømmebord på Danmarks mest populære webshop for fodboldborde! Her er der mange muligheder for at finde det rette bord til hobbybrug i hjemmet eller til fritidshjemmet!

 

Hvad er forskellen på de to typer af fodboldborde i spillestilen?

Den største forskel der er imellem de to typer af fodboldborde udover deres konstruktion er spilleoplevelsen, som er forskellig på henholdsvis de franske og de italienske borde.

 

På de franske borde er det typisk nemmere at kontrollere bolden, fordi der spilles med en korkbold, som er forholdsvist blød og derfor kan komprimeres en lille smule. Derved er det nemmere at stoppe bolden og holde på den med spillerfiguren. Samtidig er friktionen også en smule højere på en spilleflade af laminat.

 

Hvis du i din fritid ønsker at spille på et bordfodboldspil, hvor du bedst muligt kan kontrollere bolden og lave finessespil, så bør du overveje et bord fra Bonzini eller Rene Pierre.

 

På italienske borde har du ikke samme mulighed for boldkontrol, da der spilles med en hård plastikbold på en relativt glat glasoverflade. Det betyder, at det er næsten umuligt at kontrollere bolden på de italienske borde. Derfor er spillestilen på denne type fodboldbord klassificeret ved at være glidende og hurtig, og spillestilen kræver stærke og hurtige reflekser og præcision.

 

Hvad der er det rigtige valg for dig, er således en smagssag. Men da franske borde typisk er flere tusinde kroner dyrere end italienske borde, så er prisen også en faktor, der skal overvejes, før du køber et bord til at spille på i din fritid eller som hobby.

 

God fornøjelse med kampen!