Spring til indhold

Gode idéer er gode

  • af

I løbet af et menneskeliv kan man få mange gode idéer, og helt sikkert også en hel masse dårlige. Jeg synes, at en af de bedre idéer, vi har fået som mennesker, er den at prøve at redde planeten som habitat for os. En dårlig idé er så den at udlede en masse CO2, der skaber en klimakrise, som er ved at løbe os over ende.

Vi kan gøre noget for verden via vores forbrug. For eksempel så står jeg nu og har brug for en madras, og jeg vil rigtig gerne tage et grønt valg. Der findes heldigvis virkelig mange gode kapok madrasser ude på den grønne markedsplads. Det er egentlig en god idé at vælge et godt og grønt materiale. Allerhelst vil jeg gerne have mig en økologisk madras. Jeg tror på, at jeg sover bedre om natten, hvis jeg sover på en miljøvenlig madras.

En bytur, jeg aldrig glemmer

Nogle gange så går tingene bare op i en højere enhed. Det var helt klart sagen den anden aften, hvor jeg var i byen sammen med mine gode veninder, Alma og Regitze. Vi er gode til at have det sjovt sammen, for det sker helt automatisk på grund af vores gode energi, men der skete noget helt særligt her den anden aften.

Måske var det en slags magi mellem os som venner, men der skete bare det, at vi indtog dansegulvet på en måde, så alle andre veg fra gulvet og bare stod og klappede af os tre, mens vi dansede med vores bedste moves. Det var faktisk helt drømmeagtigt. Man kan også sige, at det mindede lidt om en film, for det var helt uvirkeligt, at folk sådan bare klappede og syntes, at vi var seje. Der var virkelig en god stemning den aften. Måske var det fordi, vi havde drukket champagne. Jeg ved det ikke, men nogle mysterier skal bare have lov til at være det, de er. Da jeg kom hjem ville jeg godt nok ønske, at jeg allerede der havde købt mig den gode madras, som jeg ønsker mig. Det må jeg komme efter.

Tanken om at flytte hjemmefra

Efterhånden begynder jeg at tænke på det med at flytte hjemmefra. Det er selvfølgelig noget, som jeg har tænkt over et stykke tid, og samtidig er det ikke noget, som presser sig på, for jeg er helt sikker på, at jeg kan blive hjemme hos min far og mor i et godt stykke tid fremover, sandsynligvis mange mange år. Nu er jeg også kun 17 år gammel, og jeg kunne da egentlig godt tænke mig at blive et godt stykke ind i tyverne, før jeg skal flytte hjemmefra. Jeg er rigtig glad for min familie og for mit hjem. Vi er også alle sammen enige om, at det er godt at leve så bæredygtigt som overhovedet muligt. Det hjælper os til at holde sammen.