Spring til indhold

Ferie i Danmark for hele familien

  • af

Selvom mange danskere rejser til udlandet for at holde deres sommerferie, så kan det bestemt også noget at holde ferien hjemme i Danmark. Der er nemlig en masse skønne områder i Danmark, som man måske ikke har oplevet, og så kan det danske sommervejr faktisk sagtens være rigtig dejligt. Så hvis du gerne vil have lidt inspiration til, hvordan sommerferien i Danmark eksempelvis kunne foregå, så se bare med her.

Lej et dejligt sommerhus

En løsning, som mange børnefamilier går med, når der skal arrangeres sommerferie i Danmark, hvor hele familien synes det er sjovt, er selvfølgelig sommerhusferien. Det er skønt at være i sommerhus, fordi det er afslappende, og fordi der altid er noget for alle at lave.

De voksne kan bruge tiden på at læse gode bøger og nyde, at de endelige har lidt fri, og børnene kan lege i haven, spille spil, bade og hvad man nu ellers kan finde på. Derudover kan man også tage på små ture i det område, man bor i for også lige at komme lidt ud.

Cykeltur i en del af landet

Hvis man er mere til den slags ferie, hvor der hele tiden sker noget, og hvor det også kan være en slags udfordring, så kan man jo tage på en cykeltur, hvor både store og små er med. Her er det vigtigt, at man får fat i nogle gode børnecykler – og selvfølgelig også cykler til de voksne – så man har det bedste odds for at få en god tur. Ellers skal man egentlig bare have lavet en rute, som er realistisk at gennemføre. For at det også skal føles lidt ferieagtigt kan I dog vælge at booke nogle dejlige steder at sove, så der også kommer lidt luksus efter de hårde cykelture. Måske også steder, hvor der er mulighed for at få noget lækkert til aftensmad.

Ferie i haven

Hvis man ikke lige kan overskue, at der skal planlægges for meget, og man måske også sparer op til en større ferie i udlandet, så kan det bestemt også være sjovt bare at holde lidt ferie i sin egen have – særligt når vejret er skønt.

Her handler det om at have en have, som giver mulighed for en masse dejlige sommeraktiviter. Man kan eksempelvis sætte en hængekøje op, som man kan ligge og læse i, et bålsted, hvor man kan samle hele familien – og måske også et oppusteligt svømmebassin, så børnene har noget sjovt at få tiden til at gå med.