Spring til indhold

Har du styr på dine tænder?

  • af

Vores egen sundhed er vigtig. Noget mange måske negligere og skubber foran sig, ja det er tandlægen. Det er dog meget afgørende for vores selvbillede, vores selvtillid og vores fremtoning foran andre, at vi passer på vores tænder og sørger for en god og sund mund. Det kan nemlig være svært at være tæt på vores nærmeste eller vores kollegaer, hvis vi hele tiden tænker på vores tænder. Du kan læse med her og høre mere om hvorfor det er vigtigt at passe på vores mund og tænder, og hvordan man undgår paradentose.

Pas på dine tænder

Vi kender alle sammen godt indkaldelsen til tandlægen, som vi måske ikke lige helt har tid til, og derfor skubber foran os. Dette er dog en rigtig dårlig idé. Vi har brug for at få tjekket vores tænder, og få af vide hvis der er noget der skal laves eller noget vi skal være særligt opmærksomme på. Vores selvtillid og intimitet kan nemlig få et stort slag hvis vi først oplever problemer med en usund mund. Det kan nemlig være svært at være intim og tæt på dem vi holder af, men også skulle stille sig op foran kollegaerne eller vennerne, når man ved der er noget galt.

Vi skal altså passer på vores tænder og tandkød, og ved at udskyde tandlægen, har vi ikke har nogle til at holde øje med sundheden i vores mund. Det kan derfor ende rigtig galt, hvilket ingen ønsker sig.

Kender du til paradentose?

Passer man ikke godt på sine tænder, så kan man ende med at få paradentose. Denne sygdom er rigtig grum og kan være et stort problem. Sygdommen starter som en betændelse i dit tandkød. Bakterierne fra denne betændelse vil efter noget tid, angribe den knogle som dine tænder sidder fast på. Disse bakterier vil her angribe knoglen og kan gøre den svag. Dette kan i værste tilfælde være skyld i at dine tænder bliver løse og at du mister dine tænder.

Denne sygdom er desværre meget mere almen end man tror, og netop derfor er det altså så vigtigt at man aktivt undgår dette og kæmper imod sygdommen, således man ikke får brug for paradentosebehandling. Du kan modarbejde og forsøge at undgå paradentose ved at holde dine tænder rene og børste dem grundigt morgen og aften. Endvidere skal man jævnligt besøge sin tandlæge, da man ikke først kan mærke at denne sygdom er på vej.

Behandling af paradentose

Er uheldet ude og du får denne sygdom, ja så skal du i behandling for paradentose. Dette kan du læse meget mere om, ved at klikke på linket ovenfor. Behandlingen omfatter primært rensning af tandrødderne, hvor tandsten og bakterier i tandkødet fjernes og overflader slibes. Hvis sygdommen er fremskreden, kan det være nødvendigt at operere tandkødet. Så pas på dine tænder og besøg din tandlæge ofte.