Spring til indhold

Få livet som senior til at gå med aktiv motion

  • af

Er du for nyligt blevet pensionist? Eller føler du, at alderdommens kærtegn har strøget din kind? Så er det altså til til at genoverveje sine hobbyer, aktiviteter, og hvad man generelt bruger tiden på.

Mange har forskellige holdninger til det at blive ældre. Nogle ønsker at bruge livets efterår, med øl, cigaretter, og hvad der ellers har været dem forbudt i mange år, men der nu ikke kan ske noget ved at begynde på. Andre ønsker sig lange gåture, motion og andet lignende aktivitet. Nogle har behov for visse hjælpemidler til at komme i gang.

Lange gåture har altid været dejligt, især når der er tid til det

Livet som senior behøver ikke at være gråt og hæmmet af kroppens nedsatte funktionsevner. Når arbejdet ikke længere kræver store dele af ens tid, er der pludselig tid til alt det, der ikke var der før.

At gå ture har altid været praktiseret, også af unge mennesker, men som senior kan det med morgenture være noget ganske specielt. Når alarmen ikke ringer tidligt, har du tid til se solen stå op og være ude af sengen, når du har lyst.

Nu er der tid til at have tid

At der pludselig ikke er behov for at gå arbejde mere, betyder ikke nødvendigvis, at alt tiden skal bruges aktivt, og funktionelt, selvfølgelig, skal man tilstræbe sig at bruge sin tid på det, der nu engang er ens hjerte kært, men nogle gange, er det også okay, at der ikke sker noget.

Som senior, er der pludselig tid, til at have tid. Tid til at gå og værne om havens nyudsprungne blomster og til at høre det store bornholmerur tikke, tungt og roligt.

Brug tiden på det, du ellers ikke havde tid til

Når livet kommer til sin sidste del, behøver det ikke at være tragisk eller nedslående. Alderdom kan komme med mange saligheder og bringe meget godt. I alderdommen er der tid til ro og afslapning, hvis det er det, man ønsker. Hvis man har mere musik i sig, er der samtidig også masser af tid til af få afløb for denne energi. Der er tid til at gøre det, man har lyst til.