Spring til indhold

At have båd er en livsstil – sådan passer du bedst på den

  • af

At have båd er en livsstil – sådan passer du bedst på den

Det er lidt af en livsstil at være bådejer og at passe godt på denne. Der er nemlig en del tid og energi som går ind i det at have en båd.

I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du passer godt på din båd og sørger for, at den holder længere. Læs med her hvis det har interesse.

Vedligeholdelse – få en professionel til det

Det er først og fremmest vigtigt at tænke lidt på den generelle vedligeholdelse af båden. Præcis ligesom en bil, en cykel eller en anden form for transportmiddel, så er det vigtigt at den bliver vedligeholdt og eftersynet med jævne mellemrum. På den måde kan man tage mange ting i opløbet og forhindre at de vokser sig for store og kostelige.

Det er en god idé at få en professionel til at eftertjekke og eventuelt vedligeholde båden for dig. Medmindre du selv har utroligt god forstand på både og hvordan man vedligeholder denne, så kan du sagtens forvilde dig ud på dybt vand og egentlig ikke ane hvad du laver.

Tænk på vinteropbevaring af båd

Det er også en god idé at overveje vinteropbevaring af båd. Opbevaring af både er slet ikke så dyrt og det kan spare dig for en masse besvær på længere sigt.

Det er langt fra alle både, som kan tåle at stå ude hele vinteren. Det er meget hårdt for en båd og skroget på den. Og selv hvis den er designet til at kunne gøre det, så burde du alligevel overveje vinteropbevaring af båd. Lige om vinteren skal du trods alt ikke bruge din båd til særlig meget. Det giver derfor kun rigtig god mening, hvis du lige lejer vinteropbevaring af båd, så den være godt beskyttet.