Spring til indhold

Indret din have med stilfuld brugskunst

  • af

Din have er en legeplads, og hvordan du vælger at bruge den er helt op til dig. Haven kan være et smukt sted hvor du kan slappe af og drømme dig væk, eller et praktisk sted hvor du kan hente frugt og grønt osv.

I sommermånederne kan haven være en direkte udvidelse af din bolig.
Drømmer du om at skabe en hyggelig have kan du finde masser af brugskunst til udendørs udsmykning der kan hjælpe dig godt på vej.

Del haven op i rum

Haven behøver ikke at være enten eller, du kan sagtens både få plads til en nyttehave og legeplads til børnene, eller få plads til både udekøkken og staudebed.

Del din have op i flere rum ved hjælp af buske, træer, små naturlige hegn eller vægge af høje planter.
En have behøver ikke nødvendigvis være samme stil hele vejen igennem. Hvorfor ikke lave en vild med vilje have i den ene ende, mens du har flotte rosenbede i den anden.

Skab hygge på få kvadratmeter

Det er ikke alle der har en stor have, men selv om du kun har få kvadratmeter er det også muligt at skabe et skønt uderum.
Anlæg f.eks. fliser på størstedelen af området, og tag til takke med et lille stykke have for at få lidt grønt ind. En terrasse er en god måde at udnytte få kvadratmeter på, fordi man netop kan indrette den på utallige måder.
Du kan nemt have krydderurter og små planter som f.eks. jordbær eller tomater i krukker. På en terrasse har du samtidig mulighed for at lege med forskellige materialer.
Vælg f.eks. havemøbler i rustikt træ, og stil planter i smukke zinkbaljer. Tilføj bløde tekstiler i dine møbler osv. så du skaber et flot og hyggeligt spil

Pynt op – også udendørs

Ofte er vi gode til at skabe hygge i vores hjem med alt fra stearinlys til påskepynt – men når det kommer til det udendørs rum glemmer vi ofte at tænke hygge på samme måde, men faktisk findes der utallige muligheder når have og terrasse skal være smukt pyntet. Både online og i forskellige havecentre kan man finde masser af brugskunst til at gøre haven hyggelig med.
Pynt f.eks. din have og din terrasse så det passer efter sæsonerne, med alt lige fra julelys i december til store rustikke hjerter i jern til valentinsdag, og smukt udsmykkede fuglehuse i foråret.