Spring til indhold

Guide: alt du skal vide om smart tv

  • af

Står du lige nu og overveje, om du skal udskifte dit eksisterende fjernsyn med et smart tv? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en guide fyldt med alt det, du skal vide om smart tv. Måske bliver du klogere på, hvor vidt du egentligt skal skifte tv eller ej! Læs med herunder.

Styret gennem apps

En af de primære forskelle ved et antenne tv og et smart tv er, at smart tv´et er styret gennem apps. Ja, du læste helt rigtigt! Selvom du godt kan vælge at bruge diverse tv kanaler på smart tv´et, er der mange forskellige muligheder gennem de mange apps, der findes på tv´et. På et smart tv finder du blandt andet Netflix, Youtube og mange flere streamingtjenester. Et smart tv fungerer altså på mange måder blot som en forstørret smart phone! Ønsker du ikke at bruge dit smart tv til streaming, kan du desuden bruge en masse andre apps. Der er ofte indbygget kamera og mikrofon i tv´et, og du har derfor et hav af forskellige muligheder for underholdning. Du kan eksempelvis bruge smart tv´et til at snakke og have videopkald med dine venner og familie.

Tilkoblet internettet

Det populære smart tv er tilkoblet internettet i din bolig. Dette vil sige, at har du godt internet i din bolig, har du et godt fjernsyn! Her skal du ikke bekymre dig om, om du nu har godt signal til at kunne se alle dine yndlingsprogrammer. Derudover kan du med et smart tv, der er tilkoblet internettet, bruge tv´et som computer eller telefon. Du kan eksempelvis opsætte billeder fra din computer eller telefon på dit smart tv. Disse billeder kan køre som pausebilleder eller baggrundsbilleder, hvis du ønsker, at dit smart tv skal være en større del af din indretning.

Hvilket smart tv skal du vælge?

Der findes et stort udvalg af forskellige smart tv på markedet, og det kan derfor være en smule svært at finde det helt rigtige. Når du skal vælge dit smart tv, er det vigtigt, at du overvejer, hvor stor en kapacitet, tv´et skal have. Nogle ønsker få, essentielle streamingtjenester, mens andre ønsker et stort udvalg. Derudover er det vigtigt, at du overvejer, hvilken størrelse dit smart tv skal have. Her er processen meget ligesom at vælge et traditionelt antennefjernsyn.

Nu er du klar til at finde ud af, om du skal investere i et smart tv eller ej.