Naturen omkring - Multihuset-Hoven

Multi-huset Hoven
Spændende ejendom
mange muligheder
Lorem ipsum dolor sit amet,  adipiscing elit.
Donec commodo et dapibus consequat.
Phasellus a sagittis massa.
Menu
Multi-huset Hoven
Gå til indhold
Naturen omkring Hoven

Den charmerende landsby Hoven i Vestjylland er omgivet af smukke, uforstyrrede hedelandskaber. Hoven er en lille, hyggelig og aktiv landsby i den smukke, vestjyske natur. Byen ligger 17 km øst for Tarm og er omgivet af hede, plantager, et utal af åer, marker, grønne områder og små skove. De mange åer og søer i området giver gode betingelser for lystfiskere.
Hoven har sit eget landsbymuseum og tæt ved byen pryder det imponerende Heimdal Gods i landskabet. Hoven er desuden kendt for sin kartoffelproduktion og sit store dambrug, hvor der bliver opdrættet ørreder.
En 50 kilometer lang å-strækning snor sig gennem den idylliske natur, der omgiver Hoven.
Hoven er omgivet af store, åbne hedearealer og plantager. I kan blandt andet vandre i Sønder Grene Plantage, Hejmdal Plantage, Påbøl Plantage, Hårkær Plantage, Sønder Omme Plantage og Tirsbjerg Plantage, som indeholder Danmarks største bestand af kronvildt. Plantagerne er smukke på alle årstider.
Både Hoven Å og Omme Å snor sig gennem den nordlige del af Hoven. Et utal af andre, fiskerige åer løber gennem det uspolerede landskab omkring Hoven.
Lige øst for Hoven kan I se en koloni af fiskehejrer. På samme sted yngler også duehøge, grønspætter, sortspætter og ravne.
Området er et paradis for lystfiskere, da der findes et utal af fiskerige åer og Put & Take fiskesøer her. I kan blandt afprøve Stakroge Fiskesø (8 km), Adsbøl Sø ved Ølgod (12 km), Svanholm Lystfiskersø ved Sønder Felding (12 km) samt Grindsted Fiskesø, Kroager Mergelgrav og Filskov Put & Take - alle ved Grindsted (19 km).
Par3golf er en Pay & Play bane, som ligger kun 2 kilometer syd for Hoven. Her kan I spille almindelig golf, sparke foldboldgolf og spille cygnetgolf med et net. I kan også afprøve banerne hos Åskov Golfklub i Sønder-Felding (12 km) eller Skærbæk Mølle Golfklub i Ølgod (12 km).
På Hoven Landsbymuseum kan I se udstillinger om den vestjyske natur og om hvordan det fattige hedesogn har udviklet sig til en velfungerende landsby.
På Grindsted Museum kan I lære mere om lokalområdet og dets historie. Grindsted har desuden et Besættelsesmuseum, hvor I kan få indblik i besættelsestidens dagligdag (19 km).
Besøg Museumsgården Karensminde ved Grindsted. I kan undersøge den gamle går i ro og mag eller opleve de travle aktivitetsdage med mange gæster her (20 km).
Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk rododendronpark med en idyllisk, gammel vandmølle (20 km).
LEGOLAND® er bygget af 50 mio. byggeklodser og byder på flere end 50 aktiviteter med fart og spænding. 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget mere (36 km).
Besøg ’hedens hovedstad’, den hyggelige by Herning. Her finder I blandt andet en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet og forlystelsescentret Baboon City (38 km).
Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo. Her kommer helt tæt på løver, næsehorn, aber, elefanter, zebraer, giraffer, bisoner, alpakaer, ulve og mange, mange andre vilde dyr i deres naturlige omgivelser (43 km).
Hoven er en landsby i Vestjylland med 222 indbyggere (2016)[1]. Hoven er beliggende 19 kilometer nordvest for Grindsted og 21 kilometer sydøst for Skjern. Byen hører til Ringkøbing-Skjern Kommune og er beliggende i Region Midtjylland.

Under 50 km til Vesterhavet, med store flotte strande og bunkers

58 km til Esbjerg, med mange seværdigheder, bla.:
Fiskeri og Søfartsmuseum
Kæmpe skulpturen Mennesket ved Havet
Esbjerg Kunstmuseum
Anden Verdenskrig i Esbjerg
Vadehavet

Tilbage til indhold